Vytisknout

V pátek 22. května si přivezlo 24 prvňáčků do školy, místo aktovky plné pracovních sešitů, písmenek a písanek, kolo, baťůžek a přilbu. Neboť jsme měli naplánovaný první cyklistický výlet s dětmi ze sportovní třídy 1.S.

cyklisti.JPG

Školním lavicím se však děti úplně nevyhnuly. První hodinu jsme strávili ve třídě a povídali si o tom, jak se jezdí ve skupině a jaká pravidla je třeba dodržovat, aby se nikomu nic nestalo a všichni jsme si výlet užili. Poté jsme byli připraveni vyzvednout kola, překontrolovat brzdy a přilby, rozdělit se do skupin a vyrazit vstříc novým zážitkům.
Hned za tenisovou halou jsme najeli na cyklostezku Bečva, po které vedla naše cesta směrem k Jadranu. Poprvé jsme zastavili u Grymova, posvačili a udělali první úpravy na kolech. Za tyto úpravy, za cenné rady, jak správně na kole jezdit a také neúnavné pendlování mezi dětmi, vděčíme jednomu tatínkovi, který s námi na výlet vyjel.
Po lehkém občerstvení jsme sedli zase na kola a jeli a jeli podél vody, kousek po silnici, po mostě přes Bečvu a pak už zbývalo pár metrů a před námi se objevil Jadran.
Krátce jsme si odpočinuli a jelikož dětem stačí opravdu chvilička, bylo na čase nachystat kloboučky a připravit děti na štafetový závod a dovedností slalom. Vítěze zatím prozrazovat nebudu, neboť vyhodnocení a ocenění jsme si nechali na pondělí do tělocviku...
Po soutěžích jsme sbalili baťůžky a vyrazila zpět ke škole. Vítr nám foukal do zad a cesta rychle ubíhala. Před 13:00 jsme byli zdraví, spokojení a příjemně unavení zpět před školou.
I když bylo pod mrakem a někteří nám nevěřili, my jsme výlet zvládli na výbornou a všichni si ho užili. Velké poděkování patří rodičům, kteří děti na výlet vypravili. Speciálně pak mamce Machačové, taťkovi Hrabovskému a dědovi Vojáčkovi, kteří s námi celý výlet absolvovali a velmi nám pomáhali!
Účelem výletu bylo prověřit dovednosti všech dětí, podívat se jaká mají kola a ukázat dětem radost, kterou si můžou na kole užít. První výlet byl po rovině, bez terénních nerovností, dlouhý 24 km. Příště na výlet navážeme, přidáme nějakou terénní nerovnost a pomalu budeme děti s rekreační cyklistikou seznamovat.

                                      Vendula Maradová, Lenka Langrová, Anička Tomaníková