Vytisknout

V úterý 20. listopadu se na hale stolního tenisu SK Přerov konalo okresní kolo soutěže ve stolním tenise. Naši školu reprezentovali ti nejlepší ze školního kola a všichni jsme byli plni očekávání, zda uspějí.

Zde najdete pár fotek a výsledkovou listinu.

okres005.jpg

Měli jsme zastoupení v obou kategoriích hochů (kategorie III. - šesťáci a sedmáci; kategorie IV. - osmáci a deváťáci) a u dívek nás reprezentovali pouze mladší děvčata.


V kategorii starších žáků se utkalo 8 družstev. Naši chlapci (Jakub Zákostelský, Petr Pokluda, Radim Tomek, Honza Sigmund) nastoupili k nejtěžšímu utkaní celého turnaje proti chlapcům z Gymnázia Jakuba Škody již v základní skupině. Boj byl velmi napínavý a bylo se opravdu na co dívat. Výsledky GJŠ x Tenis - 3:1, 2:3, 2:3, 3:2. O vítězi se tedy rozhodovalo až v posledním pátém utkání. Zde Peťa Pokluda prokázal pevné nervy, zvítězil 3:1 a tím hoši vybojovali první místo ve skupině. Toto vítězství si sebou nesli i do finálové skupiny, kterou prošli také bez porážky. Stali se tedy vítězi turnaje a postupujícími do krajského finále.


Mladší chlapci (Michal Krátky, Tom Vařecha a Dominik Skopal) odehráli svůj nejtěžší zápas také v základní skupině proti hráčům ze Svisle. Především trpělivou hrou a dobrou obrannou činností hoši utkání 3:1 vyhráli a byli první v základní skupině. V semifinále a finále ztratili pouze jediný set a turnaj s přehledem vyhráli.


Družstvu děvčat se tolik nedařilo. Umístily se na 4. místě. Po delší době se nám ale podařilo tuto kategorii obsadit, děvčata sbíraly zkušenosti a příští rok budou jistě úspěšnější.


Vítězům patří obrovská gratulace, budeme držet pěsti a přát hodně štěstí do krajského finále, které je letos postupové. Vítěz postupuje do republikového finále.