Vytisknout

Stejně jako v loňském roce vyrážíme svižným krokem do dětského tábora v Čekyni. Za zády vedoucího skupiny vyráží na kratší turistiku celkem 45 žáků šestých tříd. Vše jde hladce, i to bahno z bot dolů.

Dopoledne foukáme jak o život a vytváříme skvosty z bílých triček, za které by se nemohl stydět i dobře placený výtvarník. Chceme vyhlásit nejhezčí tričko, ale nejde to, protože všechny jsou špičkové. 

DSC_0201.JPG DSC_0548.JPG DSC_0550.JPG

Po obědě odpočíváme. Tedy aspoň my učitelé, protože děti dnešní generace absolutně netuší, co je to odpočívat nebo třeba nekřičet či neběhat. A tak je potřeba všechny opět zaměstnat. Po dvojicích běháme s kroužkem, hážeme diskem, hledáme správnou dvojici v pexesu a shazujeme kuželky. Odpolední program zakončuje milá návštěva z prvního stupně a děti si tak společně mohou zavzpomínat s paními učitelkami na 5 let společného školního života. A proč si u toho vzpomínání nezaběhat u akčního člověče nezlob se.

Netrvá to dlouho a už se všichni připravujeme na hřeb pondělního večera – na diskošku. A už to valíme – rychlé kousky střídají ty pomalé, tančíme zajímavé choreografie, vzduch je vydýchaný, trička propocená. Pařba jak má být. Před spánkem jsme si ještě na chvíli zaběhli do lesa na noční hru a šup na kutě.

Na druhý den po snídani střídáme branný závod s odpočinkovými aktivitami a zakončujeme náš pobyt smaženou rybou s kopečkem brambor. Teď už se jen modlíme, abychom se vešli do MHD, protože zpátky rozhodně pěšky nepůjdeme. Bolí nás celé tělo a hlavně začíná pršet.

Děkuji všem šikovným deváťačkám za pomoc a kolegyním Simoně a Vendule za bezva dva dny v jiném prostředí než je budova naší školy. Video je ready, na fotky čučni zde.

Michal P. , vedoucí akce