Vytisknout

Zima nám pomalu končí a tak bych chtěla krátce zavzpomínat na náš únorový kurz na Trojáku. Letos  každodenní výjezdy do blízkého a opět perfektně připraveného střediska proběhly v týdnu 5.-9.2. Zúčastnilo se ho celkem 71 žáků z 1.S, 2.S, 3AB, 4AB a 5AB.

Trojak.jpg Trojak1.jpg Trojak2.jpg

Nafotili jsme spoustu fotek. Své děti, vnoučata či kamarády můžete na fotkách najít kliknutím ZDE.

A pokud chcete vidět i video, ČTĚTE DÁL...

Každé ráno jsme s lyžáčkama na nohou nasedli do dvou autobusů a vyráželi směr Bystřice pod Hostýnem vstříc novým zážitkům.

Celkem devět družstev lyžařů, vlastně v pondělí 5 družstev lyžařů a 4 družstva úplných začátečníků, od pondělka brázdilo svah pokrytý bílým sněhem. Rozdělení proběhlo na základě úrovně schopností ovládat dvě prkýnka, které na nohou drží jen díky dost podivným botem, ve kterých se blbě chodí a vůbec nic jiného než lyžovat vlastně ani dělat nedá...

Pomalu a postupně jsme se učili tyhle schopnosti rozvíjet a zdokonalovat. Dopoledne bylo na svahu pravda husto a tak nezbylo než dole ve frontě hrát hry. Třeba "Hádej na co zrovna myslím" :-) A když jsme všechno uhádli, zašli jsme se ohřát do restaurace na polévku a také nabrat síly na odpolední lyžování.

Všechny děti byly moc šikovné! Z těch, co lyže pokoušeli poprvé, se za týden stali lyžaři. V pátek jsme také změřili síly ve slalomu. Každé družstvo mělo své vítěze a poražené. Všichni si ale zasloužili pochvalu a odnesli drobnou sladkost a diplom na papátku letošního kurzu.  Týden na čerstvém vzduchu jsme si moc užili a už se těšíme za rok zas...

Já jako vedoucí kurzu moc děkuji všem úžasným dospělákům, kteří se o děti starali a moc mi pomohli udělat pro děti kurz podle mých představ. Takže díky Zuzko, Laděnko, Irčo, Aničko, Gabčo, Luci a Lucko, Pavle, Roberte, Kubo - mí skvělí instruktoři, zdravotníci a "utřinosové" a také díky Renatko - podporo z kanceláře ;-)

Venda Maradová