Vytisknout

Dne 30. listopadu se u nás ve škole konala akce Movember, jejímž cílem bylo upozornit na problematiku rakoviny prostaty u mužů. Symbolem této akce je už několikátým rokem knír, a tak i úkolem našich žáků a učitelů bylo přijít do školy s knírem (pravým, umělým nebo namalovaným smiley). Celou akci naplánoval a připravil Hlas školy v čele s 9.A.

DSC_0040.JPG DSC_0043.JPG DSC_0054.JPG

DSC_0062.JPG DSC_0065.JPG IMG_20181130_111759.jpg

Zájem byl mnohem větší, než organizátoři očekávali. V každé třídě se nějaký ten knír objevil, málokdo zapomněl. Někteří žáci se navíc domluvili na jednotném oblečení, vzali si klobouky nebo do knírů „oblékli“ i svou kmenovou třídu. Rozhodování o tom, kdo byl nejlepší, tak nebylo vůbec jednoduché.

Během dne vybraní žáci z 9.A, kteří tvořili porotu, postupně obešli všechny třídy a po krátké poradě z nich vybrali tři nejlepší:

  1. místo – 5.B

  2. místo – 3.A

  3. místo – 7.S

 

Součástí akce byla i dobrovolná finanční sbírka pro nadační fond Muži proti rakovině, během níž se vybrala částka 4 695 Kč. Za příspěvky všem děkujeme. Poděkování ale patří všem, kteří přišli s knírem, a zapojili se tak do naší akce. Nesmíme zapomenout poděkovat odvážným učitelům za jejich pravé kníry, pěstované po celý listopad. Všichni jste ukázali, že tato akce nebyla zbytečná a že si ji příští rok můžeme zase zopakovat.