Vytisknout

Ve čtvrtek 26. září se nám to před školou nějak hromadí. Vozidla nemají kde parkovat, žáci nemohou najít volný prostor na chodníku a batohy lítají vzduchem do aut ochotných rodičů. 70 žáků Základní školy U tenisu vyráží na Adaptační kurz.

Cesta do Čekyně je dlouhá a spletitá. Některým dochází síly už v Předmostí a situaci zachraňuje hroznový cukr paní učitelky Sloukové. Nakonec ale vše zvládáme s nadhledem a aspoň máme chuť k obědu. Po jídle vyrábíme třídní trika a areál se hned hemží žlutou, zelenou, růžovou a tyrkysovou barvou. Fantasii necháváme volný průběh a výsledek je skvostný.

DSC_0048.JPG DSC_0146.JPG DSC_0374.JPG

A už se střídáme u různých soutěží. Házíme diskem, běháme s kroužkem, skáčeme v pytli, trefujeme kolíky, pantomimujeme u pexesa a namáháme mozkovny u rébusů. Síly dochází, ale i tak to rozbalíme na diskotéce, že z nás pot teče a zdi se otřásají. Pár odvážných i ploužák zakusí.

Hrstka nejodolnějších zakončuje náročný den na noční hře. Blikačky blikají, deváťáci úkolují a Pikachu krade mobilní telefony.

Na druhý den jsme čerství a připravení na další zkoušky. Jedna skupina čelí nástrahám branného závodu, druhá hraje hry v jídelně a třetí soupeří na hřišti. No a pak se pěkně všichni vystřídáme.

Po obědě už nám zbývá uklidit chatky a rozloučit se s táborem v Čekyni. Bylo to náročné, ale odcházíme se spoustou zážitků.

Děkuji všem skvělým kolegům a deváťákům za super dva dny nabité energii a akcí.

Fotky se Ti zobrazí kliknutím na tento odkaz. Vííídeo pod článkem.