Vytisknout

Je květen, pondělí ráno, sluníčko svítí a my jsme konečně mohli s devátou sportovkou vyrazit na dlouho očekávaný Turistický (nebo spíš sportovní) kurz. Po trochu zdlouhavé cestě vlakem, okořeněné výlukou, nás v Budišově přivítala naše bývalá paní učitelka Lenka Langerová ve svém království. Dopoledne jsme se jen stihli ubytovat a lehce vyzkoušet místní stolní fotbal a air hockey. Ale odpoledne nás čekal trochu náročnější program. 

 

20220516_170848.jpg 20220517_095832.jpg IMG_4397.jpg

Vzhledem k tomu, že předpověď počasí na další den nebyla příznivá, rozhodli jsme se většinu aktivit splnit hned v pondělí. Adrenalin jsme zažili v lanáči, u zápasu v softballu a v ringu. Neúnavní kluci si pak ještě dali basketbal a fotbal. Hladoví (zejména kluci) si večer opekli buřty, méně hladoví (zejména holky) se vyřádili na vzduchovém polštáři. Závěr večera měl heslo “Kdo se bojí,nesmí do lesa”. No i když se někteří trochu báli, všichni noční procházku zvládli.

Druhý den nás přivítal očekávaným zhoršením počasí. Po důkladném studiu aplikace na předpověď počasí a meteoradaru, jsme se rozhodli konečně pro nějakou turistiku. Vyzbrojeni deštníky, plášťenkami a nepromokavými bundami, vyrážíme směr blízká rozhledna. Výhled sice nebyl nic moc, ale hry na klíště a zakázaná slova, nás mnohé velmi pobavili. Až tak, že někteří přišli zpět do tábora s doslova zmalovaným obličejem. Deštivé odpoledne jsme strávili u deskových her a sledování našich hokejistů, kteří nás ovšem moc nepotěšili. Večer jsme vyzkoušeli soutěžního ducha při mölkkách, petanque a stolním fotbálku. No a veškerou nevybitou energii bylo potřeba využít při závěrečné diskotéce.

Poslední den na nás opět vykouklo sluníčko a jasná obloha. Po snídani se mnozí trochu zapotili při úklidu pokojů, ale všechny ztracené klíče se podařilo nalézt, brambůrky pozametat, věci zabalit a mohli jsme si na závěr užít závod okořeněný plněním záludných úkolů. 

Na závěr věnujme ještě vzpomínku všem našim kamarádům, kteří nevydrželi do posledního vyhlášení - jmenovitě Mike (padl za vlast po první hodině), Tomyo Shelby, Nevím a Johan. Naopak Arnošt, Tonda a Tak třeba Pepa to zvládli a kdyby to šlo, byla by z nich výborná vaječina :-)

Fotky z akce nalezneš zde