Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Kdo z vás se zajímá alespoň trochu o sport na naší škole, jistě už ví, že družstvo starších žáků zvítězilo v krajském kole ve stolním tenisu a postoupilo na republiku.Reprezentanti Olomouckého kraje

Jakub Végh, Lumír Vašinka, Roman Klimek a Jakub Tolar tak reprezentovali Olomoucký kraj v republikovém finále! To se konalo 15.-16.11.2010 na jihu Čech - v Jindřichově Hradci.

Do moderní sportovní haly se sjelo 16 družstev chlapců a 14 družstev dívek z celé České republiky. Během jednoho a půl dne sehráli naši kluci celkem 29 zápasů! Přes veškerou snahu a bojovnost se jim podařilo získat „jen" 13. místo.

Může se to zdát málo, ale jak už napovídá titulek tohoto článku, je to třináctka, která tolik nemrzí. Chlapci totiž získali mnohem víc - měli možnost utkat se s výkonnostně lepšími hráči, viděli, jak hrají nejlepší stolní tenisté ČR, měli možnost poznat legendu českého stolního tenistu, mistra Evropy Milana Orlovského (ten dokonce Jakubovi předával diplom)..

Účast na republikovém finále přinesla tedy klukům velké zkušenosti, motivaci a také vzpomínky na příjemně prožité dny v Jindřichově Hradci.

Všem hráčům, kteří se o úspěch naší školy zasloužili, chci tímto poděkovat za reprezentaci školy a popřát jim ještě hodně dalších (a nejen sportovních) úspěchů.

Vladimíra Dostálková