Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Klub je určen pro žáky 1. a 2. tříd. Cílem je rozvoj algoritmického myšlení žáků, kdy nejprve programují roboty unplug (na papír nakreslí příkazy, které roboti při pohybu načtou a vykonávají), později programují ve vývojovém prostředí Blockly.
Klub probíhá každý pátek od 13:30 do 15:00 a liché pondělí od 11:50 do 13:20. Bude-li volná kapacita klubu, může jeden žák docházet na oba termíny.
První schůzka se uskuteční v pátek 1. 3.

Při naplnění kapacity klubu (2 x 10 žáků) rozhoduje pořadí došlých přihlášek

Zde je odkaz na vyplnění závazné přihlášky

Od 4. do 16. listopadu se žáci naší školy již počtvrté zúčastnili mezinárodní informatické soutěže Bobřík informatiky. Letos soutěžilo 357 žáků naší školy a 50 z nich se zařadilo mezi úspěšné řešitele. V týdnu od 10. 12. do 14. 12. se naše škola v hodinách informatiky připojila k příbuznému mezinárodnímu projektu Hodina kódu.

Chcete znát detaily? Pak čtěte dál...

Od 6. do 16. listopadu se žáci naší školy již potřetí zúčastnili mezinárodní informatické soutěže Bobřík informatiky. Letos soutěžilo 361 žáků naší školy a 85 z nich se zařadilo mezi úspěšné řešitele. V týdnu od 4. 12. do 8. 12. se naše škola v hodinách informatiky připojila k příbuznému mezinárodnímu projektu Hodina kódu.

Chcete znát detaily? Pak čtěte dál...

Od 7. do 11. listopadu se žáci naší školy již podruhé zúčastnili mezinárodní informatické soutěže Bobřík informatiky. Základní školy mohly soutěžit ve třech kategoriích - Kadet (8. a 9. třídy), Benjamin (6. a 7. třídy) a Mini (5. třídy); na naší škole soutěž proběhla ve všech těchto kategoriích.

Jaké dovednosti žáků jsou testovány? A hlavně - jak dopadli naši žáci (i v celorepublikovém srovnání)?

Od 11. do 13. listopadu se žáci naší školy zúčastnili mezinárodní informatické soutěže Bobřík informatiky. Základní školy mohly soutěžit ve třech kategoriích - Kadet (8. a 9. třídy), Benjamin (6. a 7. třídy) a Mini (5. třídy); u nás se soutěže zúčastnily třídy všech uvedených ročníků.

Jaké dovednosti žáků jsou testovány? A hlavně - jak dopadli naši žáci (i v celorepublikovém srovnání)?

Právě si prohlížíte nový školní web, který pro Vás připravili žáci 9. A - Pavel Vybíral a Pavel Zukal - v rámci předmětu Výpočetní technika. Co tato ročníková práce obnášela?

Chceš si zahrát počítačovou hru o sladkou odměnu? Dne 6. dubna 2013 mezi 11. a 14. hodinou  se v počítačové učebně uskuteční turnaj v síťové hře Frozen Bubble. Turnaj proběhne v rámci projektu města Přerov Pojďte dál... I dnes máme otevřeno.

Pokud máš zájem se zúčastnit, vyplň níže uvedenou přihlášku:

Přihláška

Příznivci oblíbené hry Frozen Bubble mají šanci zúčastnit se velkého turnaje, Logo hry Frozen Bubble který bude patřičně odměněn cenami pro vítěze. Každý samozřejmě obdrží diplom za statečnou účast.