Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Ve středu 1. června se ze školní rozhlasu ozvalo přání ke dnu dětí. Bylo vzpomenuto významu tohoto svátku, nechyběl výchovný aspekt - děti zneužívané a týrané, děti hladovějící. Splečenstvo kin-ballu Je příjemné, že podobné starosti neprožíváme, na druhé straně není třeba mrhat tím, co nám rodiče resp. společnost nabízí a dává.

Jako každý rok na Vás jistěže rodiče nezapomněli, nezapomenul na Vás ani Klub rodičů a přátel školy. Je tady ale tentokrát změna. Místo obvyklých oplatků či jiných kokinek Vám tentokrát koupili jeden velký dárek pro všechny. Ne, ne, tentokrát nebudete mlsat. Tentokrát dostanete dárek určitě zajímavější a hlavně užitečnější. Vy, co dokážete v tichosti vstát a bez vyrušování zajít ke sborovně se můžete zajít podívat. Co se bude dít dál se dozvíte později, ve většině případů až v příštím školním roce.Tolik hlášení ve školním rozhlase.

Vysvětlující komentář pro veřejnost. V pátek 27. května jsme měli ve škole předváděcí zaměstnání hry, která se jmenuje KIN-BALL. Je to hra, která má místo zrodu v Kanadě, její vznik byl iniciován a podporován dokonce kanadskou vládou. Vítězně se šíří světem. Základní koncept této hry byl vytvořen Mariem Demersem a poté rozvíjen společností známou jako Omnikin. Jednalo se o společnost složenou z  učitelů různých kanadských univerzit. KIN-BALL byl vytvořen jako volnočasová aktivita pro děti a studenty, tedy aktivita, kde čas věnovaný nácviku je silně omezen. Všichni hráči jsou si rovni bez jakékoliv výkonnostní či jiné diskriminace. Hraje se speciálním míčem, který je v průměru přes metr veliký. Žáci z 6. a 7. tříd hru v základní verzi za půl hodiny zvládli a silně prožívali.

Po krátkém jednání bylo rozhodnuto, že se naše škola stane školou pilotní ve smyslu rozvoje a propagace KIN-BALLu. Mimo jiné to především znamená, že začneme K-B hrát a získávat pro něj nové příznivce. My jsme s tím započali právě teď, oslava Dne dětí byla vlastně druhou aktivitou ve smyslu poznávání této hodně zajímavé hry. Děti byly zvědavé až k hranicím přemíry. Pokud máte podobné pocity či poznávací potřeby, hledejte na internetu , zajímavá videa můžete najít na tomto youtube kanálu.
A zanedlouho možná i na našem webu (zatím jedna minigalerie )
Petr Vojáček