Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Dalo by se říct už srdeční záležitost školních zapálenců pro sport. První trénink jsme 3. května zvládli s drkotajícími zuby. Krotitelé dračích lodíAbsolventi, když viděli jak jejich „následníci" celí ztuhlí vylézají z lodi, raději zatroubili na ústup. Za čtrnáct dnů již to bylo lepší, ale vzhledem k tomu, že žákovská loď loni na Jadranu nejela, nastupovali jsme v sobotním ránu v čistě nováčkovské sestavě.

V tomto směru jsou na tom absolventi výrazně lépe. Jádro jejich týmu je ze 60% stabilní a je to vidět.

Na www.moraviandragons.cz si může důsledný čtenář přečíst, že finále F školského poháru usadilo naši žákovskou posádku na poslední místo. Pro mne je ovšem jasným vítězstvím, že všichni letošní osmáci chtějí jet narok znovu. A to už bude trochu jiná posádka.

Absolventi i se svým magickým bubeníkem ve sprintu sice těsně, ale přece  gymplíkům podlehli. Na dlouhé trati ale přišla výrazná změna. Tam se podívali na záda jen Krutipádlům a Gummíkům. Třetí místo bylo hezkým důvodem k malé oslavě. Tedy i letošní Dračí lodě končily v duchu radostných pocitů. Je to prostě pohodový víkend, na který rok od roku chodí stále více lidí. Je moc dobře, že řada z nich se tam naučila chodit těsně předtím, než ukončili pobytovou éru na „základních židlích" školy U Tenisu.

Dračí lodě 21. - 22. května 2011

Petr Vojáček, dohledový účastník