Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

7.S se již druhý rok věnuje mimo povinné školní výuky dalším činnostem, kterými rozšiřuje své vzdělávání o netradiční sportovní aktivity, ale i vědomosti z oblasti kultury.

Žáci jsou základem reprezentačních družstev školy v míčových hrách, florbale i atletice. Získávají velmi dobrá umístění v okresních i krajských kolech.

Nejlepšími sportovci jsou Petr Kopečný a Marie Pokorná.

Sportovní aktivity v tomto školním roce:

  • jízda na koni, jízda na lyžích a saních tahané koňmi - skijoring
  • cykloturistika
  • výuka tenisu pod vedením p. Štěpánka, tenisový turnaj
  • lezení po skalách a slaňování
  • střelba ze závodních luků
  • návštěva aquaparku v Hranicích
  • kondiční plavání a relaxace
  • bruslení
  • týdenní lyžařský výcvikový kurz v Ludvíkově

Děti se zapojily i do taneční soutěže a připravily si zajímavý program na školní besídku. Strávily noc ve škole a prožily tu školní Vánoce. Vzdělávaly se i v jiných oblastech . Získaly vědomosti z historie, sochařství, malířství a architektury návštěvou animačních programů v muzeích a galeriích v Olomouci a Přerově.

Žáci 7.S jsou nadaní a zaměřeni především na sport, ale dokáží se zapojit i do dalších nesportovních oblastí. Krása těla a ducha, kalokagathia, není pro ně jen prázdný pojem.

tř. učitelka Mgr. Nela Žemlová

Dodatek ředitele školy:

7.S je první sportovní třída. Plní vpravdě pilotní roli a já s potěšením sleduji, do jaké míry se naplňují myšlenky, které jsme vtiskli do zakládajících dokumentů. To, co paní učitelka nenapsala, ani napsat nemohla, jsou slova uznání a díků směřované právě k její osobě. Její pracovní nasazení je opravdu obrovské a pohybuje se daleko za hranicemi obětavosti a dobré vůle. Mnoha výše uvedených akcí jsem se zúčastnil. Věřte, že vím co píši. A vy žáci (někteří) zhodnotíte její přístupy a pracovitost až později. Budete na ni vzpomínat s velikou vděčností. Ti, co se dnes prezentují otrávenými obličeji a málo uváženými výrazy se možná zastydí a alespoň v duchu se na dálku omluví. V ten den se jejich dospělost stane skutečností a oni už budou kráčet vstříc životním hodnotám, ke kterým je paní učitelka směřuje už nyní.

Mgr. Petr Vojáček