Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Na sobotu 3. prosince byl v letošním roce stanoven termín, ve kterém se měl hrát již 4. ročník Mikulášského turnaje, jehož pořádání se vedle hlavních garantů, občanského sdružení Kozlík Závěrečný nástup při FK Kozlovice a našeho sdružení KRPŠ účastníme i my, ZŠ U tenisu. Hala Spartaku, skvělý pořadatelský servis, Mikuláš, andělé, čerti - to jsou parametry, které turnaji dodávají již tradiční lesk.

A když už jsme v tom, stejně jako v uplynulých letech k hlavnímu rannímu turnaji, který letos hráli chlapci a děvčata narození v roce 2003, dáme si odpoledne repete pro ročník 2001. Viděl jsem řadu pořadatelů, kteří přišli do haly ráno po osmé a odcházeli večer po osmnácté hodině. Co s kloboukem? Jasně dolů!

Jako autor článku prostě nemohu obejít skutečnost sladkého oznámení, proč se právě na tento turnaj těším z celé zimní halové sezony nejvíc. V tento den si mohu do školních výběrů povolat hráče, na kterého ukáži prstem. Schválně se podívejte, jak se mně to ukazuje: Krátký Michal, Vařecha Tomáš, Skopal Dominik, Uriča Filip, Kostrzitza David, Soukup Matěj, Verbich Jan, Švestka Daniel, Stojan Sebastian. S takovým výběrem se prostě neprohrává . Nám se to sice jednou podařilo, v celkovém sčítání byla ovšem naše čísla přece jen nejlepší. Mikuláš zatleskal „tenisáčkům" coby vítězi.

Odpolední 03 (fotbalový žargon) byly zcela bez problémů. Chlapci jako Jakub Markovič, Roman Suchomel, Milan Kořínek, Jenda Mohapl, Tadeáš Koryčan, David Kuča,Lukáš Hošťálek, Jakub Nezval, Vojta Piska a Anetka Polášková (ta už odehrála ranní turnaj za Kozlovice, protože děvčata mohou ve fotbalových soutěžích hrát o rok starší) - to je skupina dětí, která již fotbalu něco obětovala. Mikuláš a jeho parta Jejich myšlení a jejich nohy mají v tomto směru již nepřehlédnutelnou vypovídací hodnotu. Kdo má fotbal rád, ten si to odpoledne užíval. Na předchozí stránce tohoto webu je napsáno pár řádek o systémovém přístupu naší školy k McDoldand's fotbalovému hnutí v této zemi. Mikulášská sobota mé řádky krásně a přesvědčivě doložila. Jen tak dál chlapci a děvče. Věřte, že fotbal umí za poctivost zaplatit.

Prosincové „do třetice" se přenádherně naplnilo o čtrnáct dní později, přesně v pátek 16. Městská policie a Sportovní klub strážníků Města Přerova pořádali pro žáky základních škol a věkově srovnatelných gymnasií turnaj v halové kopané v Předmostí. Název Adidas Cup, organizace , ceny a občerstvení - Adidas kvalita, teplota v hale Polaris hodnota. Nevadilo. Šest školních mužstev poskládaných vesměs z chlapců letos či na rok vycházejících si to rozdávalo docela hezky od podlahy. Přenádherně zafungovala „halová „ matematika. Tento druh fotbalové hry (navíc se hrálo líným míčem) klade vysoké adaptační nároky zejména v prvních utkáních. No a k tomu úplně prvnímu tentokrát nastoupili naši proti ZŠ Za Mlýnem. Dobrý výkon, ale především vyšší soustředění a lepší koncentrace nás po remíze přivedli k vítěznému penaltovému rozstřelu a ten rozhodl nakonec i o vítězství v celém turnaji. Skutečným tahounem mužstva byl Petr Kopečný. Byl také po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Zdatně mu sekundovali Vilém Dýčka, Roman Klimek a Robin Petráš. Podle mého názoru právě tato čtverka byla nejsilnější uskupení, které se na palubovce objevilo. Mužstvo doplňovali víceméně formou střídání Matouš Ilík, Marek Suchánek, Lumír Vašinka, Patrik Jopek, Tomáš Krupička a Lukáš Vajda. Městským policistům, zejména Patriku Škanderovi je třeba poděkovat. Bezprostředně po turnaji jsem tak rukou podáním učinil.

V prosinci 2011 si fotbalu užíval Petr Vojáček