Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Ve čtvrtek 25.9.2014 se pořádalo v hale stolního tenisu SK Přerov již po dvanácté Školní kolo turnaje ve stolním tenise. Celkem se jej zúčastnilo 52 žáků naší školy. Byli rozděleni do 4 kategorií. Menší zájem byl bohužel již tradičně u dívek, které se zúčastnily pouze v počtu čtyř hráček. Chlapce jsme podle věku rozdělili do tří kategorií: 4., 5. ročníky; 6., 7. ročníky a 8., 9. ročníky. Všechny kategorie byly obsazeny 16 hráči.

Děvčata se utkala každá z každou na tři vítězné sety a nejlepší stolní tenistkou stále zůstává Aneta Polášková, letos žákyně 7.S.

Hoši byli v každé kategorii rozděleni do 4 skupin, kde si zahráli každý s každým a podle výsledků ze skupiny byli nasazeni do pavouka. Hráli jsme systémem na dvě prohry, což zaručovalo každému odehrání minimálně pěti zápasů během celého turnaje.

Nejlepšími stolními tenisty naší školy pro letošní rok jsou Filip Uriča z 5.A, Petr Pokluda ze 7.B a Matěj Dluhoš z 9.S. Na celkové výsledky a podklady pro žebříček školní ligy se můžete podívat zde.

Závěrem bych chtěla poděkovat KRPŠ, která naši akci podpořila finančně, příspěvkem na pronájem haly a nejen sladké odměny hráčům. (Něco malého na zub si odnesl každý.) Díky patří také SK Přerov za pronájem prostoru ideálního k pořádání turnaje. Podle mého soudu se dvanáctý ročník vydařil. Ostatně prohlédněte fotky a posuďte sami.

Mgr. Vendula Maradová, vedoucí turnaje.