Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Ve čtvrtek 2.10. jsme se s mladými sportovci z 2.S vypravili na první cyklovýlet. Trasa byla jasná. Cyklostezkou podél Bečvy s cílem dojet k Jadranu a zpět.

Dopoledne začalo sluníčko vykukovat, a tak jsme v 10 hodin začali vyvážet kola před školu. Popovídali si o zásadách bezpečné jízdy ve skupině, určili si pořadí a mohli vyrazit směr cyklostezka Bečva.

Na první zastávce u Grymova jsme se rychle občerstvili, ujistili se, že se všem dobře šlape a vyrazili dál směrem k našemu cíli.

Po jedenácté hodině jsme míjeli Jadran a zastavili u laviček u Oseckého jezu. Děti byly plné sil ,a tak jsme uskutečnili i závod v Duatlonu, který byl pro ně i paní učitelku třídní překvapením. Soutěžící čekal asi 530 m dlouhý okruh, který absolvovali nejprve během a pak na kole. Nejrychleji tuto trať zvládl z kluků Radek Diviš a z holek Maruška Slaměníková. Všechny děti ale byly bezvadné, protože i když byl závod náročný, nikdo ho nevzdal a nakonec projel cílovou čáru s maximálním úsilím.

Po závodu jsme vydechli, dojedli svačinu a vyrazili na cestu zpět ke škole. Jak byli všichni rozveselení, nevyhnuli jsme se cestou drobným karambolům. Všichni ale přijeli jak se říká živí a zdraví. S paní učitelkou třídní jsme se shodly, že děti zaslouží za výkon velkou pochvalu a na jaře s nimi rády zase nějaký cyklovýlet uskutečníme.

Zde si můžete prohlédnout pár momentek.