Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Ve školním roce 2017/2018 otevíráme v rámci projektu Sportovní škola zaměřená na všestrannost a rozvoj pohybových dovedností žáků další sportovní třídu na prvním stupni - třídu 1.S.

Děti ve sportovních třídách na prvním stupni mají v rámci povinné výuky 3 hodiny tělesné výchovy a dále je dětem nabízena jedna hodina sportovních aktivit. Specialitou a nespornou výhodou je, že program vyučovacích hodin i dalších aktivit zaměřených na sport organizuje trenérka gymnastiky a volejbalu po boku s paní učitelkou třídní. Lze tedy realizovat výuku v menších skupinách a odborný i individuální přístup je samozřejmostí.

Podívejte se na krátké video jak výuka tělesné výchovy dětí ve sportovních třídách vypadá.

Pokud budete mít zájem o zařazení vašeho dítěte do sportovní třídy, zaškrtněte u zápisu v zápisovém listu tuto skutečnost.

 

Čemu se v tolika hodinách tělocviku věnujeme?

Hodiny tělesné výchovy a sportovní aktivity jsou zaměřeny na všestranný rozvoj pohybových schopností a postupné zdokonalování dovedností. Rozvoj je realizován za výborných podmínek. Rozvíjíme dovednosti gymnastické, věnujeme se míčovým hrám i lehké atletice. Umožňujeme dětem díky odbornému vedení vytvářet základy pro pozdější trénink. Rozvíjet ty pohybové schopnosti a dovednosti, pro které je mladší školní věk senzitivním obdobím.

Hlavním cílem naší práce je budovat vztah ke sportu jako k celoživotní aktivitě. Jako prostředek volíme co nejširší nabídku aktivit: ve všech ročnících organizujeme – lyžařské kurzy, bruslení, cyklistické výlety spojené se zdokonalováním techniky jízdy na kole, turistické výlety, výuku základů lezeckých dovedností a ve druhém a třetím ročníku výuku plavání.

Rádi zapojujeme do našich dalších aktivit i rodiče - pokud mají zájem a pracovní povinnosti jim to dovolují. Tradicí se již stalo sportovní odpoledne pořádané na školním hřišti. Jedná se o sportovně společenskou událost, ideální příležitost zasportovat si s dětmi, poznat ostatní rodiče i děti a dobře se u toho pobavit...

Zaujala Vás naše myšlenka rozvoje dětského těla a duše? Neváhejte a zapište dítě na ZŠ U Tenisu. Pokud projevíte zájem o sportovní třídu u zápisu, budete pozváni na výběry. Zde si dítě zacvičí, zaběhá a pohraje s míčem. My jej budeme pečlivě pozorovat a pohybové projevy dle předem daných kritérií porovnáme. Kritéria výběru i další informace týkající se zápisu najdete v článku Zápis do 1. ročníku.

Na budoucí spolupráci se těší Vendula Maradová - trenérka ve sportovních třídách.