Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

1. 5.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Obrovského úspěchu dosáhly starší dívky ZŠ U Tenisu v Přerově. Ve čtvrtek 23.2. se v Opavě konala kvalifikace na republikové finále. Naše hráčky reprezentovaly Olomoucký kraj, za Zlínský kraj nastoupila děvčata z Otrokovic a za Moravskoslezský kraj bojovaly dívky z Frýdku Místku.

V prvním utkání jsme uhráli cennou remízu s Frýdkem Místkem 1:1, když jediný gól utkání vstřelila Tereza Čevelová. O postup do finále holky změřily síly s Otrokovicemi, které porazily 5:2. Dva góly vsítila Lenka Ryšavá a hatrickem se blýskla Aneta Polášková.  

S celkovým počtem 4 bodů jsme nakonec postoupili do republikového finále, které se bude konat 22. - 23.3. v Plzni. Holky podaly vynikající týmový výkon a nechaly na hřišti úplně všechno. Před každým utkáním si řekly, že budou bojovat za paní učitelku Nelu Žemlovou, která s nimi vybojovala účast v kvalifikaci a nemohla se jí z důvodu nemoci zúčastnit.

Nesmíme také zapomenout na fakt, že 6 dívek z vítězné sestavy nastupuje za domácí klub FBC Přerov v kategorii starších žaček a dorostenek.

Bylo mi ctí dělat vedoucího tomuto skvělému týmu. Zaslouží si náš velký respekt a uznání za to, co děvčata dokázala.

Soupiska všech hráček, které se zasloužily o postup : Lenka Ryšavá, Andrea Palinková, Veronika Divišová, Aneta Polášková, Karolína Porvolová, Kateřina Šínová, Kateřina Galnorová, Tereza Čevelová, Lucie Ryšánková, Amálie Bortlová, Alexandra Šmerdová, Kateřina Pavelková

Michal Pospíšil, učitel 2. stupně