Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Úžasnou cestu touto floorbalovou soutěží zakončují starší dívky na republikovém finále v Plzni. Vezeme plný vlak odhodlaných hráček a k tomu téměř tucet nevybouřených fanoušků. Tohle nemůže dopadnout špatně.

Po slavnostním zahájení a ubytovní se pomalu a jistě chystáme na prvního soupeře. Děvčata si protahují lýtka a zápěstí, fan club si zahřívá buben a vuvuzelu.

Ve skupině hrajeme se ZŠ Pozořice a ZŠ Dubí. Po přesvědčivém výkonu v prvním zápase se nám nepodařilo najít recept na soupeře z Dubí a postupujeme z 2. místa do semifinále, kde nás na druhý den čeká Mladá Boleslav.

Výsledkový servis ze skupiny :

ZŠ U tenisu – ZŠ Pozořice 8:1 Branky : Polášková 3, Ryšavá 2, Čevelová 2, Divišová 1

ZŠ U tenisu – ZŠ Dubí 1:3 Branky : Ryšavá 1

Ještě než ale půjdeme na kutě, Vera s Lenckem nám předvedou, jak ovládají svou florbalku, techniku střelby a hru 2 na 2 v All-star game. Vše jde holkám skvěle, až na střelbu do prázdné branky. Krásné druhé místo. Škoda, mohly si přečíst kvalitní literaturu.

Tak a teď už jen vyčistit zoubky, pomodlit, vyčůrat a spat.  

Na druhý den nás všechno bolí. Děvčata klouby, chlapce hlasivky. Nás s Nelou oboje. Do rozhodujícího utkání o postup do finále jdeme s obrovským odhodláním.

Brzy vedeme 2:0, Aneta je stroj na góly. Soupeř ale brzy vyrovnává na 2:2. Jsou to nervy. Hladina adrenalinu a krevního tlaku stoupá. Verča Divišová skóruje, vedeme 3:2 a do konec zbývá asi 5 minut.

To je ale ve florbale jako věčnost. Nikdy nevíte, kdy Vám nebude zrovna přát štěstí a míček se nahodile dvakrát po sobě odrazí na soupeřovu hokejku. Pár minut před koncem soupeřky vyrovnávají a čekají nás nájezdy. Jak tvrdí kpitánka Lenka Ryšavá, to bohužel není naše silná disciplína a má pravdu. Prohráváme po boji 3:4 na nájezdy.

Branky : Polášková 2, Divišová 1

Je potřeba ocenit naše holky, jak se jim rychle podařilo otřepat a a zvládly zápas o 3. míto. Od začátku až do konce měly zápas pod kontrolou a vyhrály 6:1.

Branky : Plášková 2, Šmerdová 2, Ryšánková 1, Divišová 1

Unaveni s medailí na krku usedáme do Leoše a míříme směr Přerov. Na nádraží nás čeká milé květinové překvapení. Moc děkujeme kolegové a pane řediteli Vojáčku. Jak napovídá nadpis článku – krásná bronzová tečka úžasného florbalového dobrodružství.

Michal, rezervní vedoucí týmu, trenér amatér

#takjsmetretinoaco#zlutydum#mcflurryforever#parmazannachleba#zlomenepalicky#gramofon

videjo dole, fotky tutáj