Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Na přelomu května a června se vypravily sportovní třídy z prvního stupně na cyklistický výlet. Každá třída jinam. Čtvrťáci zdolali Helfštýn, druháci dojeli až do Lipníku, cíl 3.S byl v Turovicích a prvňáčci si přivezli srandovní nosy z Jaranu.

Další fotky najdete ve fotogalerii.

Všechny děti nejen že dokázaly dojet až do naplánovaného cíle, dokázaly také plnit další program:

30.5.2017 vyrazila 4.S směr Helfštýn. Podél bečvy na odbočku do Radslavic, dále do Pavlovic. V Pavlovicích děti čekala první soutěž. Vrchařský sprint. Trikot nejlepšího vrchaře si na pavlovickém hřišti oblékla Agátka Hábová. U kluků nastala pro pořadatele nepříjemná situace, neboť nejrychlejší byli dva borci Yorick Jakubec a Sam Smékal. O slávu a jízdu v puntíkovaném dresu se tedy museli podělit. Po odpočinku jsme ozdobili kola čísly a reklamními obrázky našich cyklistických stájí. Cesta dál vedla do kopce a z kopce přes Lhotu až na Helfštýn. Cestou jsme se kochali krásnými výhledy, ale zastavovat kvůli focení se nikomu nechtělo :-) Na parkovišti pod hradem proběhl stíhací závod družtev. Organiztorům se nepodařilo zajistit regulérnost závodu, ocenění byli tedy všichni, neboť výkony všech byly perfektní! Po odvedené dřině jsme se v Týně zastavili na občerstvení a domů se vraceli cestou i necestou podél Bečvy. Ujeli jsme bez mála 45 km a den si moc užili.

Další v pořadí byl výlet 2.S a to jako dárek ke dni dětí. Cestu do Lipníka jsme brali jako rozcvičku a rozježdění před závodem, který děti absolvovaly v blízkosti Oseckého jezu a Jadranu. Závodily v duatlonu, což znamenalo objet na kole jadran a pak oběhnout zahrádky v co nejkratším čase. Závodníci byli opět moc šikovní, všichni si zasloužili medaili a sladkost. Vítěze jsme tentokrát ale vyhlásit museli. Stali se jimi Maruška Friesová a Oliver Zatloukal. Po vyhlášení jsme cestlou domů vyzkoušely přírodní trail podél druhého břehu Bečvy a plni zážitů v pořádku dojeli zpět ke škole.

2.6.2017 svůj výlet absolvovala 3.S. Tento výlet byl naplánován již dávno, letos se nám podařilo jej zrealizovat a bylo to krásné. Cestou nás čekalo dost kopců. Jeli jsme přes Želatovice, Podolí, Čechy a pak podél vody do Turovic. V Turovicích byla odměna v podobě opékání špekáčků a protažení tělíček prostřednictvím lekce yogy vedené skvělou cvičitelkou. Cestou domů jsme vyšlápli také dva kopečky a šťastni sjížděli ke škole. Děti si tentokrát vceklu mákly, ale vše zvládly bezvadně.

Poslední na řadu letošních jarních cyklovýletů přišla 1.S a to 6.6.2017. Prvňáčci byli na kole poprvé a tak jsme jeli osvědčenou trasou na Jadran a zpět. Tentokrát jsme museli řešit drobné technické problémy a cestou domů nám dost silně foukalo proti (tak jak to na kole většinou bývá...) Všichni jsme se ale dokázali v pořádku vrátit.

Moc bych chtěla pochválit všechny malé cyklisty a poděkovat kolegům, rodičům a prarodičům, keteří se výletů úcastnili a moc mi tím pomohli. 

Letos to bylo dost dobrý, tak by mě zajímalo, co vymyslím na září...