Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Stejně jako v loňském roce vyrážíme svižným krokem do dětského tábora v Čekyni. Za zády vedoucího skupiny vyráží na kratší turistiku celkem 45 žáků šestých tříd. Vše jde hladce, i to bahno z bot dolů.

Dopoledne foukáme jak o život a vytváříme skvosty z bílých triček, za které by se nemohl stydět i dobře placený výtvarník. Chceme vyhlásit nejhezčí tričko, ale nejde to, protože všechny jsou špičkové. 

Po obědě odpočíváme. Tedy aspoň my učitelé, protože děti dnešní generace absolutně netuší, co je to odpočívat nebo třeba nekřičet či neběhat. A tak je potřeba všechny opět zaměstnat. Po dvojicích běháme s kroužkem, hážeme diskem, hledáme správnou dvojici v pexesu a shazujeme kuželky. Odpolední program zakončuje milá návštěva z prvního stupně a děti si tak společně mohou zavzpomínat s paními učitelkami na 5 let společného školního života. A proč si u toho vzpomínání nezaběhat u akčního člověče nezlob se.

Netrvá to dlouho a už se všichni připravujeme na hřeb pondělního večera – na diskošku. A už to valíme – rychlé kousky střídají ty pomalé, tančíme zajímavé choreografie, vzduch je vydýchaný, trička propocená. Pařba jak má být. Před spánkem jsme si ještě na chvíli zaběhli do lesa na noční hru a šup na kutě.

Na druhý den po snídani střídáme branný závod s odpočinkovými aktivitami a zakončujeme náš pobyt smaženou rybou s kopečkem brambor. Teď už se jen modlíme, abychom se vešli do MHD, protože zpátky rozhodně pěšky nepůjdeme. Bolí nás celé tělo a hlavně začíná pršet.

Děkuji všem šikovným deváťačkám za pomoc a kolegyním Simoně a Vendule za bezva dva dny v jiném prostředí než je budova naší školy. Video je ready, na fotky čučni zde.

Michal P. , vedoucí akce