Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

8. - 9. 4. od 14 do 18 h: Zápis do 1. ročníku

1. 3.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Pokud neumíš alespoň trošku anglicky, mohl by tě název tohoto článku trošku zmátnout. Máš tedy buďto možnost využít služeb dobrého kamaráda gůgl překladače a nebo číst dál. Vzhledem k tomu, že ve čtvrtek 28.9. byl vyhlášen již hodně dávno státní svátek, rozhodly se chytré třídní hlavy ze 7. tříd, že je potřeba naše žáky nalákat v pátek do školy. Nebyly jsme úplně 100%, ale většina zdravých jedinců k místu srazu dopravního prostředku z nadpisu dorazila.  

Není tomu tak dávno, co kapitánka školního hlasu Pavla Krejčí zorganizovala dobrovolnou sbírku k adopci jednoho zvířátka ze Zoo Olomouc. Proběhlo nekompromisní hlasování napříč celou školou a vyhrála surikata(To je meerkat z nadpisu). Třídy, které přispěly nejvíce, dostaly volné vstupenky, takže šup do autobusu směr Heiligenberg u Olomouce a výlet může začít. Překlad nadpisu máme tedy kompletní.

Cesta proběhla hladce a stejně tak hrátky s turniketem u vchodu do Zoo. Sedmáci dostali rozchod, aby mohly v klidu prozkoumat veškerá zakoutí a vyfotit si snad všechny aktivní členy evolučního procesu. Surikaty jsem našel a tak trochu jsem očekával, že ta naše bude mít vlajku naší školy nebo alespoň tetování, ale byl jsem zklamán. Byla to zase jen jedna z většiny.

Nicméně něco málo jsme natočili a vyfotili. Teda aspoň Dave a já.