Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST
V úterý 19. června jsme pro zájemce 8. tříd zorganizovali výlet na kolech na Helfštýn. Sraz byl v 8 hodin před školou, potom náš peloton vyjel z Přerova po cyklostezce do Želátovic a dále do Podolí. Z této vesničky jsme vystoupali na tzv. letiště, odkud je krásný výhled do okolí.  Pokračovali jsme polní kamenitou cestou do Pavlovic. Zde jsme u obchodu s potravinami měli svačinovou přestávku. Po dodání energie v podobě svačin, nanuků a cukrátek jsme se vydali okolo domova důchodců do Šišmy a dál lesem okolo potoka do Kladník.
V lese nás čekalo malé překvapení. Přes cestu byly po vichřici spadlé stomy, které jsme museli objet, jednou dokonce přes jeden strom kola přeášet. Z Kladník jsme vyšlapali kopec na křižovatku u bývalého větrného mlýna a jeli dál přes Lhotu do lesa nad Helfštýnem. Tady jsme podruhé posvačili a pokračovali po cyklostezce příjemně po vrstevnici na parkoviště pod hradem. Nabídce „Kdo chce, může nahoru na Helfštýn!“ nakonec nikdo neodolal a ostrým stoupáním k hradu se nakonec vydali všichni. 
Po nezbytném focení nás čekala cesta zpět do Přerova.  V Lipníku jsme se zastavili v malém pivovaru na oběd. Po dobrém jídle a odpočinku jsme jeli podél Bečvy zpět ke škole. Výlet se vydařil, počasí nám přálo, žáci byli úžasní, najeli jsme necelých 50 km. Bylo to příjemné sportovní zpestření na konci školního roku.