Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

Z pohledu ředitele školy : 

Stále pln dojmů tlačím ze sebe tlačítky mé klávesnice stručně a jasně, co jsme společně s 8.S a jejich Luckou vyváděli v Budišově nad Budišovkou.

Program byl nabitý jako kolt westernového pistolníka. Hned první den hrajeme mezi kapkami deště turnaj v ringu a k tomu zvlhlými rukavicemi chytáme softballový míček, který se nám tedy zrovna vydařil odpálit. Vše nás baví, déšť nám nevadí a tak si lehce promočeni postěžujeme, že už musíme do sucha a tepla.

Plni optimismu zvládáme další nečekané výzvy kurzu. Společenské hry, romantickou noční hru v přítomnosti našeho dobrého přítele deště a také spánek neočekávaně před půlnocí.

Na druhý den vklouzneme lehce a hravě do sedáku a míříme do lanového parku. Téměř všichni statečně zvládáme téměř všechny překážky a někteří dokonce bourají horolezecké rekordy na písmenkové překážce. Po obědě nazujeme turistickou obuv a vydáváme se na dlouhý, břidlicemi prokládaný špica výlet. Hned na začátku někteří chlapci jednu z her nepochopí a ptají se, kdy si budou moci udělat z vajíček omeletu. Na pozadí hrajeme spoustu velice zábavných her a vzhledem k tomu, že se nám téměř všem daří, brzy máme tváře jak indiánský náčelník. Ani 20 km v nohou nás nebrzdí a trsáme jak znovuzrození na diskošce. Teda kromě Štěpi. Ten většinu času pomateně běhá po parketu a to i na romantický, emocemi protkaný ploužáček. Je to borec.

Poslední den z posledních sil zvládáme i náročný branný závod, kde kloubíme sílu a znalosti se zručností a přesností. Těsně před odjezdem zvládneme ještě góly okořeněný přátelský zápas ve fotbale s kolegy z 2. patra a už jen náročná cesta domů.

Sice vyčerpán, ale plný dojmů. A to je podstatné. Něco jsme i nafotili. Tak mrkni sem

Z pohledu Kuby Chluma : 

Ve středu 15.5. 2019, třída 8.S společně s paní učitelkou třídní a s panem ředitelem vyjeli na sportovně-turistický kurz do Budišova nad Budišovkou. Hned jak jsme přijeli a vybalili, jsme si šli zahrát softball a ringo, poté nás čekala stezka odvahy s romantickými úkoly.

Další den, mnohem náročnější, jsme dopoledne strávili v lanáči a po obědě jsme měli výlet na rozhlednu, kde jsme hráli další hry. Po návratu jsme si objednali pizzu a hráli galerii,což je hra, při které jsme se poznávali na fotkách z dětství. Čtvrteční den jsme zakončili diskotékou.

Poslední den byl branný závod a utkání ve fotbale se školou z Ostravy, která tam byla s námi.  Potom jsme si zahráli naši oblíbenou hru "zeptej se Marka Zdražila". Po obědě už bylo pouze vyhlášení a odjezd domů.