Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

5. 4.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

První týden v lednu, hned po vánočních prázdninách, jsme s žáky ze sportovní třídy 5.S vyrazili na hory. Letos se k již tradičnímu pobytu páťáků přidala i třída 7.S. Týden jsme strávili v lyžařském středisku Karlov pod Pradědem, kde bylo připraveno asi deset kilometrů sjezdovek.

Pokud máte zájem o více informací čtěte dál, pokud chcete vidět nějaké fotky, tak KLIKNĚTE ZDE.

Výcvik začal hned v pondělí, někteří páťáci začali výukou na snowboardu, naučili jsme se základy jízdy, všichni vyjeli na vleku a většina sjížděla obloučky s kopce dolů. Ostatní zdokonalovali svou jízdu na lyžích. Od středy jsme už lyžovali všichni. Středa byla také dnem, kdy jsme od sjezdování odpočívali. Odpoledne jsme šli na vycházku do Malé Morávky a cestou si děti mohly vyhrát ve sněhu a také se pořádně skoulovat. V pátek ráno jsme pak závodili ve sjezdu. Odpoledne měli páťáci na kopci maškarní a sedmáci se předváděli v akrobatické soutěži na lyžích.

Večery jsme trávili všichni spolu. Ze začátku vždy krátkou přednáškou ze života na horách a pak společnou zábavou. Hráli jsme koště, židličkovanou, bobříka mlčení, pantomimu, pexeso, snažili se sníst co nejvíc čokolády v lyžařské výstroji a poslední večer jsme si i řádně zatancovali.

I když nebyly v provozu úplně všechny sjezdovky a jeden den ráno nám i trochu sprchlo, celý týden jsme lyžovali, tak jak jsme měli naplánováno. Pobyt jsme si všichni užili a v pátek večer se vraceli nalyžovaní, pobavení a také unavení.

A kdyby vás snad zajímaly výsledky závodu, tak si můžete kliknout na třídu: 5.S nebo 7.S