Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

* Volby do školské rady

1. 5.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

V letošním školním roce, stejně jako v minulých letech, se v měsíci lednu, únoru, březnu a dubnu utkaly družstva z jednotlivých přerovských škol a okolí v „Turnaji minivolejbalových přípravek“. My jsme se turnajů také zúčastnili s velice pěknými výsledky. Někdy se daří více, někdy zase méně, ale ceníme si přístupu všech našich hráčů a hráček při přípravě na turnaje i při samotné hře, kdy trošku hraje roli i stres. Chtěla bych moc poděkovat našim dětem, jak bojovaly na všech čtyřech turnajích a dosáhly nejednou skvělých výsledků. Hned v prvním kole v lednu získali Jirka Zamazal a Dan Vybíral ze 4. A 1. místo v oranžovém minivolejbale a děvčata Sofie Kleinová a Nell Čecháková ze 2.S také 1. místo ve žlutém minivolejbale. I ostatní děti se snažily a získaly 6., 9., 16. a 18. místo ve starší kategorii a ještě 7. a 18. místo v mladší kategorii z celkového počtu 28 družstev v obou kategoriích.

V únoru děvčata Sofča Kleinová a Nellča Čecháková z 2.S obhájila znovu 1. místo, Jirka Zamazal s Danem Vybíralem ze 4.A získali krásné 2. místo a Adélka Pecová (4.A), Monča Šocová (5.A) a Markétka Malíková získaly velmi pěkné 4. místo. Dále jsme získali 10. a 14. místo v mladší kategorii z 27 družstev a 13., 21. a 24. místo z 32 družstev v kategorii starší.

V březnu získali Jirka Zamazal s Danem Vybíralem krásné 3.místo a Sofie Kleinová s Nell Čechákovou pěkné 6. místo. Dále jsme vybojovali 12., 16., 17., 18., a 25. místo z 32 družstev.

V dubnu nás trošku zradila technika, proto se vyhlašovala místa pouze v rozmezí 1. – 4., 5. – 8. místa atd. Přesto jsme dosáhli skvělých výsledků a náladu nám to nepokazilo. 1. – 4. místa dosáhli už několikrát zmiňovaní hoši Jirka Zamazal a Dan Vybíral (4.A), 5. – 8. místa jsme dosáhli dokonce třikrát - děvčata Nellča Čecháková (2.S) s Aničkou Josepčukovou (2.B), Lilien Zdráhalová s Natálkou Pospíšilovou (2.B) a Adélka Pecová (4.A) s Mončou Šocovou (5.A). Další místa byla už vzdálenější, ale všichni hráči, kteří reprezentovali naši školu na téměř všech letošních turnajích bez ohledu na umístění, si zaslouží obrovskou pochvalu. A to všichni již zmiňovaní a také Tom Zlámal z 2.A, Ondra Vybíral z 1.B, Valča Hrabovská a Kuba Šoc ze 3.B, Sárinka Pajorová, Pavlík Piňos a Beátka Jemelíková ze 3.C, Klárka Dvořáková ze 3.S, Elenka Kajnarová a Linda Vaculíková ze 4.A, Adrianka Šínová ze 4.B. Ze všech turnajů si děti odnášely sladkou odměnu, veselou náladu a také byly nakonec odměněny volejbalovým trikem.

Všem moc gratulujeme a těšíme se na příští sezónu.

L. Vychodilová