Základní škola Přerov, U Tenisu 4

Žhavé novinky

8. - 9. 4. od 14 do 18 h: Zápis do 1. ročníku

1. 3.: Právě vyšlo nové číslo školního časopisu TST

První říjnový pátek 5.10.2017 změřili své síly nejlepší stolní tenisté naší školy. Turnaj jsme díky podpoře KRPŠ mohli opět uspořádat v herně stolního tenisu SK Přerov, která nabízí výborné podmínky.

Žáci byli dle věku rozděleni do čtyř kategorií - hoši nejmladší (4.,5. třídy), mladší žáci (6.,7. třídy), starší žáci (8.,9. třídy) a děvčata.

Pár fotek můžete prohlédnout ve fotogalerii, výsledky prostudovat zde a pro podrobnosti o turnaji a ŠKOLNÍ LIZE čtěte dál...

Tři nejlepší mladší i starší žáci a dvě nejlepší mladší žačky budou reprezentovat školu 18.10.2017 na okresním kole turnaje ve stolním tenise.

Každým rokem je pro mě, jako organizátora trochu překvapením, kolik přihlášených hráčů nakonec do herny ráno přijde. Letos zůstali doma jen 2 mladší žáci a 1 borec z prvního stupně. Turnaj jsme tedy mohli rozehrát v počtech 15 chlapců reprezentujících první stupeň, 14 mladších žáků, 12 starších žáků a 6 děvčat.

Hoši byli v každé kategorii nalosováni do 4 skupin, kde si zahráli každý s každým a hráli o nasazení do pavouka. Druhou částí turnaje byl "pavoukový" boj o finále. Ti co vyhrávali, postupovali směrem k prvnímu místu, ti co jednou prohráli měli šanci ještě se do finále probojovat z pavouka oprav. Ten, kdo prohrál v opravách, v turnaji skončil, nebo si zahrál ještě poslední zápas o umístění. Ti, co neměli šanci dohrát o přesné umístění si můžou zahrát zápas v rámci školí ligy a výsledek nahlásit paní učitelce Zapletalové. Tabulky a rozpis zápasů budou mít připravený u pingpongových stolů v 1. patře.

Chlapci ve všech kategoriích předváděli krásné sportovní výkony. Bojovali za kyždý míček. Výkony byly dost vyrovnané a některé výsledky byly nejen pro mě překvapením.

Děvčata pak sehrála turnaj systémem každá s každou a výsledky byly pro vyhlášení rozděleny na hráčky prvního stupně a mladší žačky.

Kompletní výsledky jste již jistě prohlédli ve výsledkové listině. Z výsledků bude také vytvořen školní žebříček. V rámci ŠKOLNÍ LIGY můžete vyzvat (o přestáve či volné hodině) hráče, který je v žebříčku přímo nad vámi a zahrát si o lepší umístění. Kdo v žebříčku není, musí postupovat odspodu. Když porazíš hráče o jedno místo před Tebou a nahlásíš výsledek paní učitelce V. Zapletalové, přesune Tě na jeho místo. Proto neváhejte a hrejte!

Já jako pořadatel moc děkuji za hladký průběh soutěže všem zúčastněným žákům, paní učitelce Vlaďce Zapletalové, paní učitelce Hance Sloukové, panu učiteli Míšovi Pospíšilovi a zaměstnanců SK Přerov.

Na okresím kole turnaje, který pořádá opět naše škola, budu držet palce a těšít se na další skvělé výkony našich žáků.

Každoročně podzimní propagátor stolního tenisu Vendula Maradová.